×
Referenties Klanten Wat doen we Marketingadvies /Opleiding op maat Ons team Blog Contact
08 dec. 2021 2 minuten om te lezen

Geen https? Dan blokkeert Google binnenkort je website ⛔️

Misschien heb je het zelf al ondervonden? Tijdens het surfen naar je vaste webstek bots je op een geblokkeerde pagina. ❌ Of je krijgt een melding dat je naar een onveilige website surft. ⚠️ Alles heeft te maken met het verstrengde Googlebeleid. Hieronder lees je er alles over.

Wat is een https-verbinding?

‘Https’ wijst op een beveiligde verbinding🔒 De ‘s’ na https staat voor ‘secure’, veilig. Je bankgegevens kunnen niet gestolen worden tijdens een transactie, je computer kan niet gehackt worden, mensen met slechte bedoelingen kunnen je niet bespioneren via je webcam, 👁 ... Dat soort zaken. De eigenaar van de website heeft voor dat ’s-je’ betaald. Een gewone http-verbinding wijst dus niet op slechte bedoelingen, maar je bent wel vatbaar voor cybercriminelen.

Hoe weet ik of een website veilig is?

Heel gemakkelijk. Je kijkt eenvoudigweg naar de adresbalk. Staat daar http: //... dan heb je met een onveilige verbinding te maken. ⚠️ Staat er https:// dan zit je safe. ✔️ Nog zaken die bewijzen dat een website veilig is: een groene domeinnaam met een slotje 🔑 ervoor, icoontjes van veiligheidscertificaten, er is een privacybeleid, de URL is juist gespeld, enz.
Hoe weet ik of een website veilig is?

Ik heb geen https. Wat is Google met mij van plan?

Heb je een onveilige website, dan blokkeert Google je pagina’s. Meer nog, jouw website verschijnt zelfs niet meer in de zoekresultaten. Concreet betekent dat, dat de surfer op een errorpagina ❗️ terechtkomt. Jouw website is eenvoudigweg niet bereikbaar. Wie naar jouw pagina surft krijgt een waarschuwing in de zin van ‘je surft naar een onveilige omgeving’. Genadeloos geblokkeerd ben je. 😮

Waarom is Google zo streng?

Google staat voor kwaliteit, ze hebben een reputatie hoog te houden. 🔝 De veiligheid van de gebruiker primeert. Ze zullen er dus alles aan doen om jou te verplichten hieraan mee te werken.

Extra struikelblok: opgelet met links naar onveilige websites

Zelfs al heb je een veilige verbinding, Google kan je ook afstraffen als je naar onveilige links (hyperlinks) verwijst⚠️ Bijvoorbeeld webpagina’s van klanten of leveranciers met een http-verbinding. Google reageert daarop door ook jouw pagina’s te blokkeren. Zo wil Google de gebruiker ten allen koste beschermen. Check dus al je links 🧐 en pas aan waar nodig!
Extra struikelblok: opgelet met links naar onveilige websites

Hoe controleren op http-links?

Overloop al je hyperlinks en zoek naar het ’s-je’ naast de http. Verwijder ze of pas ze aan indien mogelijk. Heb je teveel webpagina’s om al je backlinks manueel te controleren? No panico! Natuurlijk bestaan daar tools voor. ‘Webcrawlers’ 🔍 worden ze genoemd. Wij sommen de voornaamste even voor je op:

Hoe https installeren? En hoeveel kost het?

Voor een https-verbinding heb je een SSL-certificaat nodig. 🔒 Er bestaan verschillende formules, afhankelijk van de grootte van je website, het aantal domeinnamen, .. Maar breek er vooral je hoofd niet over. Schakel je webbeheerder in, hij klaart de klus in no time. Voor de prijs hoef je het echt niet te laten, reken op een bedrag van €40 tot €100 op jaarbasis. Valt goed mee toch? 

Geen tijd, energie of goesting om jezelf hiervoor in het zweet te werken? Contacteer ons ☎️ en laat onze programmeurs het werk doen.

Hopelijk heb je iets aan deze uitleg gehad. Verder nog vragen? Schrijf ons, bel ons, wij helpen je graag. 📩